Costa Rica

San José, de hoofdstad van Costa Rica.
San José is de hoofdstad en toegangspoort tot Costa Rica. De levendige stad ligt centraal in Costa Rica, op een plateau omgeven door de prachtige groene natuur waar het land bekend om staat. Vanuit je hotel of hostel kun je eenvoudig een groot aantal interessante musea en bezienswaardigheden bezoeken. Daarnaast liggen er verschillende indrukwekkende natuurparken om San José die je kunt ontdekken tijdens een excursie. Lees hieronder verder over deze stad.

De hoofdstad van Costa Rica.

  • De beste highlights in San José

San José heeft talrijke boeiende musea, zoals het Pre-Columbian Gold Museum dat zeker een bezoek waard is. Het museum ligt aan het centrale Plaza de la Cultura. Tijdens een bezoek kom je meer te weten over de geschiedenis van de goudhandel in het land. Het museum bevat een uitgebreide collectie goud en daarnaast bewonder je hier ook enkele prachtige voorbeelden van pre-Columbiaanse aardewerk.

Hoofdstad Costa Rica
De vlag van Costa Rica

Wil je meer weten over de geschiedenis van Costa Rica? Ga dan een dagje naar het National Museum of Costa Rica waar je onder andere een uitgebreide collectie pre-Columbiaanse voorwerpen en restanten uit het koloniale verleden van het land kunt aanschouwen. Het museum zelf is gevestigd in een historisch fort met een prachtige felgele gevel. Sommige privévertrekken van legerofficieren zijn in oorspronkelijke staat te bewonderen.

Spirogyra Butterfly Garden

Als je je een dagje midden in de natuur wilt wanen kun je een kijkje nemen in de groene Spirogyra Butterfly Garden. Wandel rond door de rustige tropische tuin terwijl je de vele soorten kleurrijke vlinders in je op neemt. Indien je meer wilt weten over vlinders en andere insecten kun je in het nabijgelegen Insect Museum een uitzonderlijke collectie van bijzondere insecten bekijken.

(Bron: https://www.youtube.com/watch?v=oOpBDdkof_s)

Op de Mercado Central kom je gemakkelijk in contact met de lokale bevolking. De gigantische overdekte markthal bevat honderden kraampjes waar je onder andere lokale specerijen, kleding en authentieke souvenirs kunt kopen. Daarnaast kun je hier voor een klein prijsje goed lokaal eten. Een andere leuke markt voor souvenirshoppers is de Mercado Nacional de Artesanías. De meeste kraampjes verkopen lokale kunst en handgemaakte souvenirs van uitstekende kwaliteit.

San José op de kaart:

Meer hoofdsteden:

Voor vragen, opmerkingen en correcties kan hieronder een bericht achtergelaten worden.

Plaats een reactie