Congo

Congo-Kinshasa en zijn hoogtepunten. Meer over de hoofdstad van Congo lees je in dit artikel.
De Democratische Republiek Congo wordt ook wel Congo-Kinshasa genoemd. Echter, Kinshasa is de officiële hoofdstad van Congo. Het is een gigantische stad met maar liefst 16 miljoen inwoners en daarmee ook meteen een van de grootste steden van heel Afrika. Het is er dan ook een drukte van belang. Naast grote sloppenwijken en als contrast ook grote universiteiten, biedt deze stad een keur aan activiteiten. Proef het heerlijke Afrikaanse eten, probeer eens de geroosterde slakken op een stokje bijvoorbeeld en trek er op uit om deze stad te leren kennen. Lees hieronder verder over deze hoofdstad.

De hoofdstad van Congo, Kinshasa.

De mooiste bezienswaardigheden
Ondanks dat het land Congo decennia lang conflict kent en oorlog, zijn er toch nog velen mooie dingen te zien en doen in de hoofdstad van het land. Aangezien Congo een christelijk land is, zijn er prachtige Kathedralen en kerken die aanschouwt kunnen worden. Bijvoorbeeld de Notre-Dame du Congo of de Eglise CBFC-Gombe, om slechts enkelen te noemen. Een dienst bijwonen is ook een ervaring, luister naar de Afrikaanse gospel zangers en zangeressen en geniet van de prachtig gekleurde stoffen die mensen dragen in de kerk.

Voor een heerlijke maaltijd kun je overal terecht, maar probeer ook eens het Institut Francais met zijn mooie tuinen. Ook de Universiteit van Kinshasa kan bezocht worden, een interessante omgeving om eens een kijkje te nemen.

(Bron: https://www.youtube.com/watch?v=wcy9zKjurvA)

Kinshasa op de kaart.

Hoofdstad Congo
De vlag van Congo

De hoofdstad van Congo ligt aan de rivier de Congo, oftewel, de Kongostroom. Kinshasa ligt aan de zuidoever van deze rivier. Wat interessant is, is dat Kinshasa, de hoofdstad van de Democratische Republiek Congo op nog geen twee Kilometer afstand ligt van Brazaville, de hoofdstad van, jawel, de Republiek Congo. Voor menig mens leiden deze namen tot grote verwarring.

Kinshasa en de hele Democratische Republiek zijn tot laat in de jaren 90 overheerst door de Belgen met hun bekende Koning Leopold. Nu is het land vrij, maar helaas wordt het door oorlog en conflict verscheurd. Echter, het bezoeken van de DRC blijft een interessante beleving die de bevolking ook kan helpen hun brood te verdienen. Wees voorzichtig in de drukke stad, maar geniet vooral van het avontuur.

Meer informatie over andere hoofdsteden:

Voor vragen, opmerkingen en correcties kan je hieronder een bericht achterlaten.

Plaats een reactie