Colombia

Bogota is de hoofdstad van Colombia.
Bogotá, de hoofdstad van Colombia, wordt langzaamaan een van Latijns-Amerika’s meest levendige en populaire steden. Vol kunst, mode, cultuur, geschiedenis, kansen en unieke ervaringen, is Bogotá een geweldige stad om te bezoeken en te ervaren. Heel Colombia is in snel tempo een must-see toeristische bestemming aan het worden, met een grote toename van bezoekers van over de hele wereld in de afgelopen vijf jaar. Lees hieronder meer over deze hoofdstad.
De hoofdstad van Colombia, Bogota.

  • Ligging

Bogota ligt in het midden van Colombia in een vruchtbaar hooggelegen stroomgebied zo’n 2.640 meter boven de zeespiegel in de Cordillera Oriental van het Noord-Andesgebergte. Bogotá bezet een glooiende vlakte aan de voet van twee bergen, Guadalupe en Monserrate, op wiens top twee imposante kerken staan. De stad is ingedeeld in een rasterpatroon en heeft een aantal pleinen of pleinen, waaronder het Plaza Bolívar, waarlangs de belangrijkste openbare gebouwen en kerken staan. De Colombiaanse hoofdstad ligt op amper vijf uur vliegen van iedere grote stad in Noord- en Zuid-Amerika.

Bezienswaardigheden

Museo del Oro

Hoofdstad Colombia
De vlag van Colombia

Museo del Oro is misschien wel het beroemdste museum in Bogotá en Colombia. Het is een van de meest spectaculaire tentoonstellingen van de pre-Spaanse kunst, cultuur en traditie die ooit werd getoond. Meer dan 55.000 goudstukken bevinden zich in het museum, met beschrijvingen en historische feiten in zowel het Spaans als Engels. Het is de grootste tentoonstelling van gouden artefacten ter wereld

Museo de Botero

Fernando Botero is een van Colombia’s beroemdste kunstenaars, bekend om zijn unieke stijl waarbij hij mensen en dieren weergeeft met grote, overdreven of dikke trekken. Zelfs als je niet al te geïnteresseerd bent in kunst, vind je het werk van Botero luchtig. Zijn stijl wordt nu “Boterismo” genoemd en is te zien in enkele van de grootste galerieën van Parijs tot New York.

Cerro Monserrate

Cerro Monserrate steekt 3.152 meter boven de zeespiegel uit en kijkt uit over de hele stad en biedt een spectaculair uitzicht. Op de top van de berg is er een historische kerk en heiligdom gewijd aan “El Señor Caído” wat de gevallen Heer betekent waardoor het nu ook een bedevaartsoord is geworden.
Een filmpje:

(Bron: https://www.youtube.com/watch?v=czfKyc-HtF4)

Andere hoofdsteden met informatie:

Heb je een vraag, wil je een correctie doorgeven of een opmerking plaatsen? Reageer dan hieronder. Vond je het artikel nuttig? Deel dit dan met anderen.

Last updated: dinsdag 6 april 2021

Plaats een reactie