Chili

Hoofdstad van Chili, Santiago.
Santiago de Chile is de hoofdstad van het Zuid- Amerikaanse land Chili. De stad is met ruim vijf miljoen inwoners een van de grootste steden van het continent. Het heerlijke subtropische klimaat maakt dat Santiago een fijne stad is om te vertoeven. Dat zie je ook wel aan de vele terrasjes en parken. Je bevindt je slechts een uurtje van het strand, terwijl je ’s winters in de nabijheid kunt skiën. Santiago heeft dan ook voor iedereen veel te bieden.
Santiago is de hoofdstad van Chili.

Ligging
Chili is een lang en uitgestrekt land in het uiterste westen van Zuid- Amerika. Santiago ligt min of meer centraal in het land. De stad is gesticht in een laagvlakte tussen het Kustgebergte en de Andes. Hierdoor is de stad helemaal omringd door de bergen met prachtige meren en watervallen. Santiago ligt op ongeveer 540 meter hoogte. Inclusief de voorsteden, woont maar liefst zeventig procent van de Chileense bevolking in de hoofdstad.

Highlights van Santiago.

Het centrum van Santiago is erg compact, waardoor je de bezienswaardigheden gemakkelijk te voet kunt bekijken. Voor de bezienswaardigheden die buiten het centrum liggen, kun je heel goed gebruik maken van de metro. Hieronder volgen de belangrijkste bezienswaardigheden.

  • Cerro San Cristobal is een heuvel van driehonderd meter hoog aan de rand van de stad. Vanaf de top heb je een prachtig uitzicht over
    Hoofdstad Chili
    De vlag van Chili

    Santiago. Je vindt hier ook een groot park met onder andere twee zwembaden en een dierentuintje.

  • Mercado Central is een vismarkt die bijzonder populair is onder de toeristen. Zowel op als rondom de markt zijn vele eetgelegenheden te vinden. De vismarkt zelf is niet heel groot, maar erg leuk om te bezichtigen.
  • Cerro Santa Lucia is eveneens een heuvel en park aan de rand van de stad. Het park zelf is met prachtige wandelpaden en fonteinen zeker de moeite van het bezichtigen waard. Daarnaast kun je er ook oude kerken bezoeken en zijn er uitzichtpunten over de stad.
  • Gran Torre is een gebouw van 261 meter hoog en daarmee het hoogste gebouw van Zuid- Amerika. In het gebouw vind je ook het Costanera Center: de grootste shopping mall van de stad.
Bekijk hieronder een filmpje van deze hoofdstad.

(Bron: https://www.youtube.com/watch?v=5kBQ4c_xw-o)

Meer informatie over andere hoofdsteden:

Vragen, correcties en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden. Vond je dit een nuttig artikel? Deel dit dan op social media of je eigen website/blog, op deze manier kunnen we de pagina nog beter gaan maken.

Last updated: dinsdag 6 april 2021

Plaats een reactie