Canada

Ottawa – de kosmopolitische hoofdstad van Canada.
Ottawa is de hoofdstad van Canada en ligt in het zuidoosten van de provincie Ontario, dicht bij de grens met de Verenigde Staten. De stad ligt in een schitterende natuurrijke omgeving in de buurt van onder andere het natuurpark Papineau-Labelle Wildlife Reserve. Hier kun je bijvoorbeeld gaan wandelen of raften. Ook staat Ottawa bekend om de vele levendige festivals die hier plaats vinden, waaronder het TD Ottawa Jazz Festival en het Ottawa International Animation Festival. Lees hieronder verder over de hoofdstad, Ottawa.
(Bron: https://www.youtube.com/watch?v=DtW0VqNkM9U)

Canadese hoofdstad Ottawa.

De drukstbezochte bezienswaardigheid van Ottawa is het Parlement van Canada, gelegen op ‘the Hill’. Het Parlementsgebouw is de thuisbasis van het Lagerhuis en de Senaat en toegankelijk tijdens een rondleiding waarbij je meer te weten komt over de bestuursgeschiedenis van Canada. Wees er wel op tijd bij, de kaartverkoop begint om 9 uur ’s ochtends en al snel vormt er een flinke rij. Er is ook elke avond een geprojecteerde lichtshow en je kunt het wisselen van de wacht meemaken.

Hoofdstad Canada
De vlag van Canada

Het Canadian Museum of History is het Nationaal Museum van Canada met als thema de geschiedenis van de mens. Het is het populairste museum van Canada van het hele land en ligt in het centrum van de stad. Hier bewonder je onder andere historische voorwerpen van de originele volkeren van Canada zoals de Mohawk, Cree, Oneida en andere Aboriginal-volkeren. De displays en exposities bevatten veel informatie waardoor bezoekers de betekenis van de voorwerpen die ze bewonderen beter kunnen begrijpen.
National Gallery of Canada & Rideau Waterway

De National Gallery of Canada is een aanrader voor de kunstliefhebber. In het prachtige museum kun je eindeloos ronddwalen. Je vindt er zowel werken van de oude meesters als moderne kunst van bekende kunstenaars als Andy Warhol, Piet Mondriaan en Pablo Picasso.

Maak ook zeker een ontspannen boottocht over de Rideau Waterway. Deze kanalen werden aangelegd in 1812 met als doel de Amerikaanse aanvallen te kunnen weren tijdens de oorlog. Het kanaal is meer dan 200 kilometer lang en wordt voornamelijk gebruikt voor pleziervaart. Als je in de winter op vakantie gaat naar Ottawa kun je een middagje schaatsen op de Rideau Waterway.

Ottawa op de kaart:

Informatie over andere hoofdsteden:

Vond je dit artikel nuttig? Deel dit dan op social media of op je blog/website. Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden.

Last updated: dinsdag 6 april 2021

Plaats een reactie