Cambodja

Phnom Penh – het historische hart van Cambodja. Lees hier meer over de hoofdstad.
De hoofdstad van Cambodja is het levendige Phnom Penh. De stad ligt in het zuidoosten van het land, aan het water. Hier vloeien de grote rivieren de Mekong en de Tonlé Saprivier samen. Er loopt een sfeervolle boulevard langs het water en ook kun je een leuke boottocht maken waarbij je geniet van een lekker verkoelend drankje terwijl je naar de zonsondergang kijkt. Phnom Penh heeft een indrukwekkende geschiedenis en er zijn nog duidelijk sporen zichtbaar die door het Rode Khmer zijn achtergelaten. Lees hieronder verder over de hoofdstad.

(Bron: https://www.youtube.com/watch?v=089p9wt_2Do)

Phnom Penh, de hoofdstad van Cambodja.

  • Highlights van Phnom Penh
Hoofdstad Cambodja
De vlag van Cambodja

De belangrijkste bezienswaardigheden in Phnom Penh doen herinneren aan het vreselijke bewind van het Rode Khmer. Een must see is het Tuol Sleng Museum. Dit voormalig schoolgebouw werd in de tijd van het Rode Khmer gebruikt als een gevangenis voor slachtoffers van het regime, voornamelijk artsen, leerkrachten, intellectuelen, monniken, ambtenaren en militairen. In het gebouw vind je ook de martelkamer s21, waar de slachtoffers hoogstwaarschijnlijk gemarteld en vermoord worden. Het museum bestaat ter nagedachtenis aan de duizenden slachtoffers.

Als je je wilt mengen onder de lokale bevolking moet je op de centrale markt Psar Thmei zijn. De overdekte markt bestaat uit honderden kraampjes waar je lokale gerechten kunt proberen en authentieke souvenirs vindt, zoals kleurrijke Cambodjaanse kleden. Het gebouw waarin de markt zich bevindt heeft een interessante architectuur, met een enorme gouden koepel.

Phnom Penh op de kaart:

Wanneer je hier wel eens geweest bent, dan zijn wij erg benieuwd naar jouw reiservaring. Zou je die willen delen met anderen door hieronder bijvoorbeeld tips toe te voegen?

Meer informatie over andere hoofdsteden:

Vragen, correcties en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden. Vond je dit artikel nuttig? Deel dit dan met anderen op social media, op deze manier kunnen we het artikel informatiever maken.

Plaats een reactie