California

De hoofdstad van Californië is….Sacramento!
Californië is de zonnige staat aan de westkust van de Verenigde Staten. Veel mensen denken dat San Francsisco of Los Angeles de hoofdstad van Californië is, maar niets is minder waar. De hoofdstad van Californië is namelijk Sacramento. Lees hieronder meer over deze hoofdstad, is de vlag terug te vinden, de kaart en een filmpje.
(Bron: https://www.youtube.com/watch?v=1GNGoqsjiKI)

Sacramento is de hoofdstad van Californië

Over Sacramento
Sacramento ligt op zo’n 140 kilometer afstand van San Francisco vandaan, aan de noordooskant. Sinds 1854 is het de hoofdstad van Californië. Het is niet de grootste stad van Californië, want dat is namelijk Los Angeles. Het is er zo’n 9 uur vroeger dan in Nederland en gedurende het hele jaar is het er prima weer.

Highlights

Hoofdstad California
De vlag van California

In Sacramento zijn meerdere bezienswaardigheden te bewonderen. Wanneer je de stad bezoekt, zul je zien dat er veel te doen is. Zo heb je er bijvoorbeeld Old Sacramento, de historische binnenstad. Hier kun je een stadswandeling maken en de verschillende gebouwen bekijken. Ook mooi is State Capitol. Dit is het regeringsgebouw in de stad. Ook is het een museum waar je een kijkje kunt nemen in de geschiedenis van Sacramento. Een ander bijzonder museum is het California State Railroad Museum. In dit museum kun je oude gerestaureerde locomotieven bekijken.
Winkelen in Sacramento

Mensen die graag winkelen kunnen in Sacramento prima terecht. Er zijn talloze winkels in de binnenstad. Bezoek ook zeker een van de winkelcentra voor het echte Amerikaanse gevoel.

Bezoek tijdens een rondrit

Sacramento is geen enorme toeristische trekpleister, omdat andere steden en natuurgebieden in de Amerikaanse staat doorgaans meer te bieden hebben. Ondanks dat is Sacramento wel degelijk interessant kan zijn. De stad kun je in de meeste gevallen het beste bekijken in combinatie van een rondrit of roadtrip. Tijdens zo’n rondreis kun je echt een goede indruk van Amerika krijgen en bezoek je meerdere steden en natuurparken. Juist omdat Sacramento wat minder toeristisch is, kan het een geweldige aanvulling zijn op een vakantie. In Amerika zijn genoeg mogelijkheden om een auto te huren voor een schappelijke prijs, dus ontdek zelf wat de voordelen zijn!

Op de kaart:

Meer informatie over andere hoofdsteden:

Vragen, correcties en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden. Vond je dit artikel nuttig? Deel dit dan met anderen op social media, op deze manier kunnen we het artikel beter en nuttiger maken.

Last updated: dinsdag 6 april 2021

Plaats een reactie