Burkina Faso

De wonderen van Ouagadougou. De hoofdstad van Burkina Faso.
Burkina Faso zou wel de prijs kunnen winnen voor meest grappige en meest onuitspreekbare hoofdstad naam ter wereld. De hoofdstad van dit West-Afrikaanse land heet namelijk Ouagadougou. Tja, probeer dit maar eens in een keer vloeiend uit te spreken. Menig Nederlander breekt er zijn tong over. Kom hieronder meer te weten over de hoofdstad van Burkina Faso.

Ouagadougou de hoofdstad van Burkina Faso.

Burkina Faso is op en top Afrika. Ongerepte ruige natuur en vrouwen gekleed in fel gekleurde doeken. Afwisselende vlaktes en prachtige dichte bossen. Rivieren stromen er doorheen die de woestijnen wat kleur geven en de mogelijkheid bieden aan bomen en planten om te groeien. Burkina Faso is een parel op zich. Waarom de hoofdstad van dit land ook wat van de roem verdient lees je hier.

De ligging van Ouagadougou


Voor het gemak wordt Ouagadougou ook wel afgekort tot Ouaga. Wel zo makkelijk. De stad ligt volledig centraal in Burkina Faso, in het midden van het land. Het land zelf grenst aan Benin, Mali, Niger, Ivoorkust, Ghana en Togo en is gelegen in het westen van Afrika. Burkina Faso is omsloten door land en heeft daardoor geen zeehaven. Hierdoor is het land sterk afhankelijk van handel via de buurlanden. Textiel is

Hoofdstad Burkina Faso
De vlag van Burkina Faso

de grootste industrie van het land en dat is ook terug te zien in de hoofdstad Ouaga.

De absolute must-sees van Ouagadougou

De markt van Ouagadougou is een van de grootste van West-Afrika. Zeker een bezoekje waard voor wie wil winkelen of gewoon een kijkje wil nemen tussen al de kleding, tassen, fruit en groenten. Proef de sfeer van een echte Afrikaanse markt. Ook zijn er in de stad velen souvenir winkeltjes te vinden en winkeltjes die stoffen verkopen, altijd leuk om rond te neuzen en cadeautjes in te slaan voor het thuisfront.

Kerken en moskeeën zijn altijd goede toeristen trekkers in Afrikaanse steden. Zo ook in de hoofdstad van Burkina Faso. De grote Kathedraal van de stad en de Grande Mosqueé de Ouagadougou zijn geweldige bezienswaardigheden. De mooiste manier om deze highlights af te gaan en de hele stad te zien is per brommer, scooter of Vespa. Dit maakt een bezoek aan Ouagadougou helemaal compleet.

Meer informatie over andere hoofdsteden:

Heb je een vraag, opmerking of wil je een correctie doorgeven? Reageer dan hieronder. Vind je dit artikel nuttig? Deel dit dan op social media.

Plaats een reactie