Bulgarije

Wat is de hoofdstad van Bulgarije? Dat is Sofia.
Wanneer je van plan bent om naar een bepaald land te gaan reizen, wil je natuurlijk vooraf wel het één en ander weten over dit land. Vaak is het bijvoorbeeld erg handig om te weten wat de hoofdstad van een bepaald land is. De hoofdstad van Bulgarije bijvoorbeeld is Sofia. Sofia is met ruim 1.25 miljoen inwoners direct ook de grootste stad van het land. Het is een historische stad waar tal van verschillende bezienswaardigheden zijn te vinden. Lees hieronder meer over Sofia.

Ligging hoofdstad Bulgarije

Sofia ligt in het westen van Bulgarije direct aan de voet van het indrukwekkende Vitosjagebergte. De Zwarte Piek is met 2290 meter het hoogste punt van dit gebergte. Dit gebergte bepaalt het beeld van Sofia. De stad ligt in het zogeheten Sofiadal dat volledig door het gebergte wordt omgeven. Er zijn drie bergpassen te vinden die naar de stad leiden. Sofia wordt al sinds de oudheid gezien als een belangrijke verbindingsplaats. Ongeveer 150 kilometer ten zuidoosten van Sofia ligt Plovdiv, de tweede stad van het land. Verder ligt de stad aan de oever van de rivier de Iskar, een zijrivier van de bekende Donau.

(Bron: https://www.youtube.com/watch?v=-VZpk_Pvr-A)

Cultuur en natuur van Sofia

  • Cultuur
    Er is behoorlijk veel te zien en te beleven in Sofia. Zo zijn er verschillende gebouwen die je absoluut niet mag missen. De Alexander Nevski-kathedraal is daar een goed voorbeeld van. Deze bijzonder mooie kathedraal werd aan het eind van de negentiende eeuw gebouwd in Neo-Byzantijnse stijl. De crypte van de kathedraal mag je zeker niet overslaan. Hier is een tentoonstellingsruimte te vinden met onder meer iconen die uit de negende eeuw stammen! Een ander bijzonder gebouw is het Nationaal Theater Ivan Vazov. Hier worden vandaag de dag nog steeds voorstellingen gegeven.
  • Natuur
    De liefhebbers van natuur komen in Sofia ook volop aan hun trekken. Denk bijvoorbeeld aan het bijzondere gebergte dat rondom de stad te vinden is. Het Vitosha Nationaal Park ligt op korte afstand van de stad. In de winter is dit een zeer geschikt gebied voor wintersporten en in de zomer ziet de natuur er hier uiteraard heel anders uit. Het gebied is dan uitstekend geschikt om te wandelen en bergen te beklimmen.

Meer informatie over andere hoofdsteden:

Heb je een vraag, wil je een opmerking plaatsen of een correctie doorvoeren? Reageer dan door hieronder het formulier in te vullen.

Plaats een reactie