Bonaire

Kralendijk – de pittoreske hoofdstad van Bonaire
Kralendijk is de kleurrijke hoofdstad van Bonaire, een Nederlands eiland gelegen in de Caribische Zee. Het eiland staat bekend als duikparadijs, maar er valt nog veel meer te ondernemen op het zonnige Bonaire. Vooral een bezoek aan het Washington Slagbaai National Park mag je niet missen. Het natuurpark ligt aan de noordkant van het eiland en je kunt hier onder andere roze flamingo’s en andere tropische vogels spotten.
Informatie over de hoofdstad van Bonaire, Kralendijk.

  • De highlights van Kralendijk

Kralendijk lijkt meer op een dorp dan een stad. De kleinschalige hoofdstad van Bonaire bestaat uit voornamelijk laagbouw en pastelkleurige huisjes in een mix van koloniale en Caribische architectuur. Vanaf de promenade Kaya J.N.E. Craane geniet je ’s avonds onder het genot van een hapje en verfrissend drankje van de spectaculaire zonsondergang. Ook kun je Klein Bonaire zien liggen. Dit onbewoonde eilandje ligt op ongeveer 800 meter afstand van Kralendijk. Hier vind je mooie stranden en kun je goed snorkelen. Vanaf Kralendijk kun je met de boot een bezoekje brengen aan het eiland.

Hoofdstad Bonaire
De vlag van Bonaire

Als je een dagje wilt shoppen in Kralendijk moet je bij de Kaya Grandi zijn. Dit is de hoofdstraat die niet te missen is tijdens je bezoek aan Kralendijk. Je vindt hier vele leuke winkels en boetieks, afgewisseld door sfeervolle terrasjes en restaurants waar je geniet van vers gevangen vis.

Diverse musea op Bonaire

Kralendijk beschikt over diverse interessante musea, waaronder het Bonaire Museum of Natural History. Tijdens een bezoek aan het museum leer je meer over de geschiedenis van het eiland. Zo werd Bonaire vele jaren geleden bewoond door indianen, tot de Spanjaarden het eiland koloniseerden en uiteindelijk in 1636 de Hollanders het eiland veroverden. In het museum kun je diverse historische vondsten en fossielen bewonderen. Ook het aan zee gelegen Terramar museum geeft informatie over de geschiedenis van Bonaire en het Caribisch gebied.

Bonaire heeft slechts een aantal zandstranden doordat het eiland voornamelijk uit koraal bestaat. In Kralendijk vind je een prachtig wit zandstrand, Coco Beach. Geniet hier op je handdoek of strandbedje van de zon en ga snorkelen in het kristalheldere water. Vlak voor de kust is het al mogelijk om schildpadden te spotten.
Kralendijk op de kaart:

Meer hoofdsteden informatie:

Vraag stellen? Opmerking plaatsen? Correctie doorgeven? Reageer dan hieronder.

Last updated: dinsdag 6 april 2021

Plaats een reactie