Bolivia

Sucre, de hoofdstad van Bolivia.
Veel mensen denken dat La Paz de hoofdstad van Bolivia is, maar dat is niet zo. Die eer is immers weggelegd voor Sucre. De stad staat bekend als de Witte Stad door de vele witte koloniale huizen die je in het straatbeeld ziet. Deze geven de stad een charmant gevoel. Lees in dit artikel meer over deze hoofdstad.

De hoofdstad Sucre, van Bolivia, op de kaart

Sucre is centraal gelegen in Bolivia op een hoogte van 2790 meter boven de zeespiegel. Hiermee is het een van de hoogst gelegen hoofdsteden ter wereld.

Highlights van Sucre.

  • Dinosaurussporen

Wist je dat je in Sucre kan wandelen met dinosaurussen? Net buiten het centrum vind je er ’s werelds grootste verzameling aan dinosaurus voetsporen. Het museum heeft levensgrote modellen en telt maar liefst 5000 verschillende afdrukken van dino’s. Bij sommige is er zelfs een trail van twintig meter aan sporen die miljoenen jaar oud zijn.

  • Kathedraal van Sucre
Hoofdstad Bolivia
De vlag van Bolivia

De lokale bevolking van Bolivia is erg gelovig. Net daarom heeft de kathedraal van Sucre een belangrijke betekenis voor de bevolking van Sucre. De kathedraal is gelegen aan Plaza de Mayo en is een bouwwerk dat bestaat uit verschillende bouwstijlen. De variatie aan invloeden komt omdat de witte kathedraal pas voltooid werd na 160 jaar.

  • La Recoleta

Dit oude klooster gelegen aan de voet van een heuvel is een van de meest fotogenieke plaatsen in Sucre. Het klooster werd gesticht door Franciscanen in het begin van de zeventiende eeuw. Tegenwoordig is het een museum van religieuze voorwerpen.

  • Espacio Cultural Origenes

Dit restaurant is een echte must-see voor wie Sucre bezoekt. Het restaurant heeft een groot podium waar iedere avond een kleurrijke dansvoorstelling wordt gegeven. Tijdens deze show komen verschillende traditionele dansen uit Sucre en Bolivia aan bod.

  • Castillo de la Glorieta

In dit roze kasteel net buiten het stadscentrum leefden ooit een prins en prinses. Het kasteel was oorspronkelijk eigendom van een rijk mijnkoppel die later hun titel kregen van de paus als dank voor hun vrijwilligerswerk.

Filmpje van Bolivia:

Meer informatie over andere hoofdsteden:

Plaats een reactie