België

Wat is de hoofdstad van België?
De hoofdstad van onze zuiderburen is de stad Brussel. Brussel ligt gecentreerd, bijna in het midden van België. Lees in dit artikel meer over de hoofdstad van België, Brussel.

Informatie over Brussel, de hoofdstad van België.

Zoals je wellicht weet is België een tweetalig land en zo is deze ook opgedeeld. In Vlaanderen wordt Vlaams gesproken wat vrijwel overeenkomt met het Nederlands en in Wallonië , waar Brussel ook ligt, wordt voornamelijk Frans gesproken. Er wordt wel van de Belgische bevolking verwacht dat ze beide talen beheersen, echter is dat helaas bijna nooit het geval. Als je in Brussel in het Nederlands je bestelling plaatst is er een grote kans dat je niet wordt verstaan.

Dus bij je volgende trip naar deze bijzondere stad toch maar even je Frans goed oefenen.

Mix van verschillende culturen

De stad is een grote mix van verschillende culturen. Qua mensen is het vergelijkbaar met Amsterdam. Brussel is een echte meltingpot van alle delen van de wereld. En dat maakt de stad zo leuk en gezellig en zorgt er ook voor dat er veel verschillende restaurantjes met verschillende keukens worden aangeboden. Van verschillende Afrikaanse keukens tot de Turkse keuken en van typische Franse bistro’s tot Aziatische toko’s. In Brussel kan je in ieder geval elke dag heel lekker en gevarieerd eten!

Brussel op de kaart:

Highlights in Brussel.

Er zijn natuurlijk ook een aantal bezienswaardigheden die echt op je lijstje moeten staan, vooral als je Brussel voor de eerste keer bezoekt:

 1. Hoofdstad België
  De vlag van Belië

  Manneke Pis

 2. De Grote Markt van Brussel
 3. Het Atomium
 4. Mini Europa
 5. Koninklijk Paleis van Brussel
 6. Het Jubelpark
 7. Kathedraal van Sint-Michiel en Sint-Goedele

En als je naar Brussel gaat moet je natuurlijk ook wel een typische Brusselse wafel eten. De lekkerste kun je vinden in de Waffle Factory. Hier kun je je eigen wafels samenstellen en je eigen toppings kiezen. Een leuk en vooral lekker concept.

Wil je na het eten van je wafel lekker shoppen dan is de shoppingwijk Louisa een echte aanrader. Je kunt hier de normale winkelketens zoals Zara, H&M, Berschka vinden maar ook als je van wat luxere items houdt is dit de plek voor jou. Van Louis Vuitton tot sieraden favoriet Tiffany’s kun je allemaal in Louisa vinden. Brussel is slechts op een 2 uur rij afstand van de Nederlandse grens maar je zult direct het vakantiegevoel krijgen.

(Bron: https://www.youtube.com/watch?v=ImIPSoubiCQ)

Meer informatie over andere hoofdsteden:

Heb je een vraag, wil je iets laten corrigeren of een opmerking plaatsen? Reageer dan door hieronder het formulier in te vullen.

Plaats een reactie