Bangladesh

De hoofdstad van Bangladesh, Dhaka.
Dhaka, de hoofdstad van Bangladesh is een grote chaotische drukte. Brommers, tuktuks, fiets riskshas, auto’s, bussen, vrachtwagens samen met mens en dier krioelen door de smalle straatjes van de stad. Dhaka, met zijn bijna 15 miljoen inwoners, is hierdoor een aantal keer bekroond als meest onleefbare stad ter wereld. Dit niet alleen vanwege de drukte, mede de grote natuurrampen zoals overstromingen die het land en de hoofdstad soms treffen, de velen verkeersongelukken, het klimaat en de armoede spelen allemaal ook een rol bij dit vonnis van onleefbaarheid. Toch is Dhaka ook een interessante plaats om te bezoeken.
Een filmpje over Dhaka:

(Bron: https://www.youtube.com/watch?v=JYGO6jSksXA)

De hoofdstad van Bangladesh, Dhaka.

Dhaka is een mix van velen culturele en religieuze invloeden. De Islam is de grootste religie van het land, maar Dhaka is ook een Boeddhistisch en Hindoekoninkrijk. Voor wie prachtige moskeen wil bezoeken kan dan ook zijn hart op, aangezien er meer dan 700 te vinden zijn in de hoofdstad alleen al. De Zevenkoepelige Moskee kan niet gemist worden. Ook tempels zijn er natuurlijk die zeker de moeite waard zijn. “De Tempel van de Verborgen Godin”, of de Dhakeshwari tempel is een absolute highlight van Dhaka. Andere hoogtepunten van Dhaka zijn een fort en kasteel of het Nationaal Museum.

Ligging en omgeving

Hoofdstad Bangladesh
De vlag van Bangladesh

De hoofdstad Dhaka ligt in het evenzo genaamde district en divisie Dhaka. De stad is gelegen aan de rivier de Dhaleswari, een zijtak van de rivier. Het gebied waar Dhaka in ligt is bekend om de jute, omdat het de grootste jute producent ter wereld is. De stad is onderverdeeld in een oud en nieuw deel.

Door de ligging van het land kent het veel natuurrampen en ook de stad Dhaka ontkomt hier niet aan. Als je Dhaka wilt bezoeken is het dus verstandig goed te plannen wanneer je de stad wilt bezoeken. De temperatuur in Dhaka is gemiddeld altijd zo rond de 25 graden Celcius. Dit klinkt ideaal, maar houdt rekening dat het warmer voelt door de drukte en smog.
Dhaka op de kaart:

Meer informatie over andere hoofdsteden:

Vragen, correcties en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden. Vond je dit artikel nuttig? Deel dit dan met anderen.

Last updated: dinsdag 6 april 2021

Plaats een reactie