Bali

Wat is de hoofdstad van Bali? Dat is Denpasar.
Bali is voor veel mensen het mooiste eiland van het land Indonesië. Het eiland wordt ook niets voor niets het eiland van de goden genoemd. Bali is ontzettend populair bij Westerse toeristen. Van mooie jungles tot vulkanen die je kunt beklimmen en van watervallen tot overheerlijke traditioneel Balinese massages. Op Bali kun je werkelijk waar voor alles dat je reishartje begeert terecht. Kom hieronder meer te weten over de hoofdstad van Bali, Denpasar. Allereerst een filmpje.

(Bron: https://www.youtube.com/watch?v=gjQbx_cpF60)

De hoofdstad van Bali, Denpaser.

De hoofdstad van dit prachtige eiland is de stad Denpasar. Denpasar is tegelijkertijd ook de stad waar het internationale vliegvled Ngurah Rai te vinden is.

Hoofdstad Bali
De vlag van Bali

Tot veel andere steden en plaatsen in Bali zoals Canggu, Kuta, Sanur, Nusa Dua en Seminyak is Denpasar minder toeristisch. Denpasar is een echte stad en staat niet bekend om zijn mooie exotische stranden zoals de overige steden. Daarom is het geen grote toeristenpleister en zul je er meer lokalen vinden en expats. Het leven in de hoofdstad van Bali, Denpasar, is ook een stuk goedkoper dan op andere plaatsen op het eiland. Je kunt al een kos krijgen voor 1-1,5 miljoen rupiah per maand. Een kos is een lokale studio, vrij basic. Je kunt het zien als een hotelkamer met een ensuite badkamer alleen dan minder luxe. In Euro’s betaal je daar ongeveer 70-100 euro per maand voor.

Winkelen in Denpasar

Verder kun je in Denpasar ook goed winkelen. Met een aantal malls met vooral lokale shops kun je er ook zeker van zijn dat jij je kleding en boodschappen voor goedkope tarieven kunt scoren. De hoofdstad is ook zeer centraal zodat je vanuit daar ook makkelijk andere steden kunt opzoeken. Wil je graag mooie exotische stranden dan is het vanuit Den Pasar ongeveer 20 minuten op de scooter naar het idyllische kustplaatsje Uluwatuh.

Rijden naar Ubud

Dit is ook een uitstekende plek om heerlijk te surfen en te genieten van de oogverblindende typische ‘Bali sunsets’. Wil je de drukte van Denpasar ontsnappen en heerlijk gaan yoga’en midden in de jungle? Dan kan je naar Ubud rijden wat ongeveer 1-1,5 uur zal duren vanuit Denpasar. Heerlijk ontspannen en relaxen voordat je terug naar de drukte van Denpasar gaat. Want ja, Denpasar heeft veel voordelen, vooral op financieel vlak, maar het is er wel altijd ontzettend druk.

Maar zeker het bezoeken waard, vooral als je graag ziet hoe de lokale bevolking leeft.

Denpaser op de kaart:

Meer informatie over andere hoofdsteden:

Plaats een reactie