Australië

Wat is de hoofdstad van Australië? Wonderful Canberra!
Australië; het land van warme zomers, mega grote spinnen en vegemite. Het land is mega groot en heeft vele steden die vreselijk mooi zijn. Een van die steden is de hoofdstad Canberra. Wat heeft deze stad allemaal te bieden en wat zijn absolute must-sees? Lees hieronder veel meer informatie. Mocht je naar Canberra gaan, dan wensen wij je heel veel plezier! Bekijk hieronder meer informatie over deze stad, vind je een filmpje, op de kaart en de vlag.
Informatie over de hoofdstad van Australië.

Canberra ligt in het Australian Capitol Territory en heeft een oppervlakte van 814 vierkante meter. Vergeleken met Sydney is deze stad dus heel erg klein, aangezien Sydney bijna vijftien(!) keer zo groot is. Niet alleen is het een redelijk kleine stad, maar hij is ook nog eens jong. De stad werd namelijk gesticht in 1913 en werd toen ook direct de hoofdstad van het land, omdat ze een jaloerse relatie tussen de steden Sydney en Melbourne wilden voorkomen.

(Bron: https://www.youtube.com/watch?v=Sj-VzFlJ14o)

Highlights van de hoofdstad.

Als je in Canberra bent, kun je kiezen om in de stad te blijven, of de trein te pakken en steden als Sydney of Melbouren te bezoeken. Dit laatste kun je doen door met het vliegtuig te gaan (kost je zo’n 1,5-3u) of met de trein (dit duurt zo’n 4-9u). Mocht je echter in de stad willen blijven, dan zul je merken dat deze jonge stad veel te bieden heeft.

 • Hoofdstad Australië
  De vlag van Australië

  The National Library of Australia
  De meeste hoofdsteden hebben iets wat van en voor het land is. In Canberra heb je bijvoorbeeld de nationale bibliotheek van Australië. In deze bibliotheek zijn meer dan zes miljoen stukken literatuur te vinden!

 • Black Mountain Tower
  De Black Mountain Tower, ook wel Telstra Tower genoemd, is een van de meest bezochte toeristische attracties van Canberra. De toren is bijna 200 meter hoog en je kunt vanaf verschillende etages van het uitzicht over Canberra genieten. Als je geen last hebt van hoogtevrees, dan is dit zeker een aanrader!
 • National Zoo & Aquarium
  In Australië kun je natuurlijk een paar diersoorten vinden die je in ons koude kikkerland niet tegen zult komen. Ga daarom eens op avontuur in de dierentuin van Canberra en sta oog in oog met kangoeroes en koala’s, of knuffel de altijd schattige stokstaartjes.
Canberra op de kaart:

Op zoek naar algemene informatie over Australië, bekijk de Australië reisgids.

Meer informatie over andere hoofdsteden:

Vragen, correcties en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden. Artikel nuttig? Deel dit dan met anderen.

Last updated: dinsdag 6 april 2021

Plaats een reactie