Aruba

De rijkdom van Oranjestad op Aruba heeft meer dan genoeg historisch bewijs van een veerkrachtig verleden. De stad ontwikkelt zich ook snel naar een welvarende toekomst. Er zijn oneindig veel dingen te beleven in Oranjestad. Of je nu houdt van culturele activiteiten, winkelen of overdag luieren en ’s avonds heerlijk dineren. Als je in een van de resorts in Oranjestad verblijft, ben je op een perfecte locatie om dat alles in een onvergetelijke vakantie te gieten. Van prachtige stranden tot spannende gerechten en heel wat gezinsactiviteiten! Lees hieronder meer over de hoofdstad van Aruba.
De hoofdstad van Aruba, Oranjestad.

Aruba is een eiland en maakt deel uit van het Koninkrijk der Nederlanden. Het eiland is gelegen in de zuidelijke Caribische Zee, op ongeveer 1.600 kilometer ten westen van het grootste deel van de Kleine Antillen. Oranjestad is gelegen aan de zuidkust van het eiland en is de hoofdstad van Aruba. Nabijgelegen steden zijn Babijn, Angochi en Arasji. De straten en winkelcentra van Oranjestad zijn bezaaid met internationale luxe winkels, diverse boetieks en oogverblindende juweliers.

Je vindt er fascinerende gerestaureerde monumentale gebouwen, zoals een stadhuis in het groen geschilderd en waar wettelijke huwelijken worden voltrokken. Oranjestad is ook een knallend nachtleven mekka, met talrijke restaurants en lounge-bars. Tevens kun je jouw geluk proberen in de vele casino’s.

Oranjestad

Rondreizen in Oranjestad is heel eenvoudig met de toevoeging van een ultramoderne tram. De tram passeert de hoofdstraat, nu helemaal verbouwd in een aantrekkelijk voetgangersgebied. Verder heeft de tram zes stops, aan monumenten en musea langsheen het traject, maar ook naar belangrijke winkelgebieden. In 2015 werd in Oranjestad een cultureel en historische project, de Paardenbaai Aruba, met 8 blauwe paarden tentoongesteld in de binnenstad. Dit project is perfect voor een hoop selfies!

(Bron: https://www.youtube.com/watch?v=4tdyuLWmqnQ)

Highlights van Aruba.

 • Voor een avond vol muziek, is het nationale theater van Aruba de plek waar je moet zijn
 • Hoofdstad Aruba
  De vlag van Aruba

  Aloë Vera was ooit het belangrijkste inkomen van Aruba. Je kunt het museum bezoeken dat zich op een plantage, Hato genaamd, bevindt

 • Aruban Donkey Sanctuary, een veilig thuis voor ezels
 • Vlinderboerderij
 • Het nationaal archeologisch museum
 • Lange groene zone langsheen de kust om te wandelen of te fietsen
 • Wekelijks het Bon Bini Festival op dinsdag
Oranjestad op de kaart:

Meer informatie over andere hoofdsteden van:

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden. Artikel nuttig? Deel dit dan met anderen. Wij stellen het delen van de pagina erg op prijs, op deze manier kunnen wij het artikel uitgebreider maken.

Last updated: dinsdag 6 april 2021

Plaats een reactie