Argentinië

Wat is de hoofdstad van Argentinië?
Buenos Aires biedt een andere ervaring dan alle andere steden die je in je leven zal bezoeken. Waarom vraag je? Moeilijk te zeggen. Wellicht speelt de combinatie van Zuid-Amerikaanse flair en Europese elegantie die de Argentijnse hoofdstad doet opvallen een rol. Met door Frankrijk geïnspireerde tangomuziek en Spaanse invloeden in de keuken biedt de moderne Argentijnse hoofdstad een vrij unieke culturele ervaring. Kom hieronder meer te weten over de hoofdstad.
Een filmpje over Buenos Aires

(Bron: https://www.youtube.com/watch?v=F2sepCUnENg)

Locatie van de hoofdstad van Argentinië?

De stad Buenos Aires, de hoofdstad van Argentinië, ligt op het zuidelijk halfrond van Noord- en Zuid-Amerika. Het is gelegen in het oosten van Argentinië, dicht bij de grens met Uruguay. Naar schatting is het aantal inwoners ongeveer 3 miljoen mensen. De natuurlijke grenzen van de stad zijn de Rio de la Plata en de Riachuelo in het oosten en het zuiden. De stad wordt begrensd door Avenida General Paz van het noorden naar het westen, die de stad snel verbindt met de omgeving van Greater Buenos Aires.

Highlights Buenos Aires

Buenos Aires wordt wel eens het Parijs van Zuid-Amerika genoemd. Die vergelijking wordt vooral gemaakt door de grote boulevards die het centrum domineren.
  • Plaza de Mayo en Casa Rosado

De belle époque van Buenos Aires is te zien in de prachtige oude koloniale gebouwen op Plaza de Mayo. Daterend van de 16e eeuw, is dit

Hoofdstad Argentinië
De vlag van Buenos Aires

prachtige plein het toneel geweest van vele belangrijke gebeurtenissen in de geschiedenis van de stad. Van de opstand tegen Spanje in 1810 tot de voortdurende wakes gehouden door de Madres de la Plaza de Mayo. Casa Rosada, het lichtroze presidentieel paleis waar Eva Perón de enorme menigte zou aanspreken die haar graag wilde zien is het belangrijkste bouwwerk hier.

  • Recoleta

De Recoleta-begraafplaats is al lang populair bij zowel toeristen als inwoners door de vele mausoleums die dienen als laatste rustplaatsen voor beroemde Argentijnen, waaronder Eva Perón.

La Boca

Ongetwijfeld de meest kleurrijke buurt van Buenos Aires. De arbeiderswijk La Boca is een favoriete plek voor artiesten. De meeste bezoekers wandelen door El Caminito, een kleurrijke voetgangersvriendelijke zone die als openluchtmuseum en kunstmarkt functioneert.

Informatie over andere hoofdsteden van:

Vragen, opmerkingen en correcties kunnen hieronder geplaatst worden. Vond je dit artikel nuttig? Deel dit dan met anderen op social media. Op deze manier kunnen we het artikel uitgebreider en beter maken.

Last updated: dinsdag 6 april 2021

Plaats een reactie