Angola

De hoofdstad van Angola: Luanda.
Angola is een land waar je niet snel aan zal denken als het gaat om de duurste stad ter wereld, maar toch is dat het land waar je moet zijn. Hoofdstad Luanda is namelijk duurder dan steden als Londen, New York en Hongkong! Overigens gaat het hierbij om de duurste steden om als expat te wonen, waarbij vooral het wonen in een goede buurt in de papieren loopt: gemiddeld kost een huis in zo’n buurt 11.000 euro per maand. Lees hieronder verder over deze stad.

Luanda is de hoofdstad van Angola.

Naast duurste stad ter wereld is Luanda ook de op twee na grootste Portugeestalige stad ter wereld en behoort het tot de drie grootste Afrikaanse metropolen ten zuiden van de Sahara. Luanda ligt in het Westen van Angola, aan de kust van de Atlantische Oceaan. De daaraan gelegen haven is dan ook een belangrijke overslagplaats voor goederen als koffie, katoen, suiker en diamanten, en direct ook van groot

Hoofdstad Angola
De vlag van Angola

economisch belang. Naast een grote haven huisvest Luanda ook de grootste luchthaven van het land. De handel in Luanda, en in heel Angola, groeit dan ook gestaag sinds er in 2002 een einde kwam aan de conflicten in het land.

Deze verandering is ook goed zichtbaar als je in de stad rondloopt. Er wordt hard gewerkt het beeld te veranderen, maar nog steeds is de armoede goed zichtbaar. De luxe clubs en restaurants aan de voor 350 miljoen verbouwde boulevard en de hagelnieuwe wolkenkrabbers worden nog altijd omringd door gigantische sloppenwijken.

Ilha de Luanda

Als je in en om het centrum van de stad blijft, zal je echter voornamelijk de pracht en praal te zien krijgen. Zo zijn er Ilha de Luanda (een schiereiland vol met dure uitgaansgelegenheden), de boulevard en de nieuwbouw daar omheen.

Naast het bewonderen van alle luxe kan je ook diverse musea bezoeken in de stad. Zo zijn er grote musea over antropologie, natuurgeschiedenis en het leger. Ook kan je lekker uitrusten op de vele stranden, of net buiten de stad een van de mooiste wildparken van Afrika, mét olifanten en antilopen, bezoeken. Zo heeft de duurste stad ter wereld voor iedereen iets te bieden, van serene natuur tot luxe uitstapjes.

Video:

(Bron: https://www.youtube.com/watch?v=dozwPx5EEpo)

Luanda op de kaart:

Meer informatie over andere hoofdsteden:

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden.

Plaats een reactie