Amerika

De hoofdstad van Amerika is Washington D.C.; een hele bijzondere stad.
De hoofdstad van de Verenigde Staten is natuurlijk Washington D.C. Maar wat is er nu eigenlijk in deze prachtige stad te beleven? Kom in dit artikel meer te weten over Washington D.C., de kaart en de bezienswaardigheden. Ook is de vlag van het land te vinden en een filmpje om een goede indruk te krijgen van deze hoofdstad.

Informatie over de hoofdstad van Amerika.

Washington D.C. (D.C. staat voor District of Columbia) ligt volgens de kaart in de staat Maryland, maar eigenlijk is het een onafhankelijk district, vandaar de ‘D.C.’. Het ligt aan de oostkust van de Verenigde Staten op zo’n kleine 400 kilometer afstand van de stad New York. Washington heeft ongeveer 675.000 inwoners, wat relatief weinig is als je dit vergelijkt met het inwonersaantal van New York of Philadelphia.

Bezienswaardigheden  in Washington D.C.

Hoofdstad Amerika
De vlag van Amerika

Het eerste waar men aan denkt als je het over Washington hebt is natuurlijk het Witte Huis. Dit is dan ook de eerste bezienswaardigheid die je eigenlijk bezocht moet hebben. Als je het Witte Huis hebt gezien, kun je makkelijk naar de volgende bezienswaardigheden wandelen; het Washington Monument, World War II Memorial en de Lincoln Memorial.

Al deze bezienswaardigheden liggen in het park genaamd het National Mall (nee, het is geen winkelcentrum) aan de overkant van het Witte Huis, dus je kunt deze mooie gebouwen en monumenten makkelijk in een dag bekijken. In dit park liggen ook verschillende musea, zoals het National Museum of Natural History, National Gallery of Art en het National Archives Museum.

Veel musea in de VS zijn gratis te bezoeken, dus dat is zeker een bezoekje waard!
Een gebouw wat ook in het National Mall gevestigd is, is het Capitool. Dit gebouw is van een afstand al te zien door zijn koepel dat een waar symbool is voor de wereldwijde democratie. Je kunt een rondleiding volgen die door delen van dit gebouw gaat. Dit kost niks en is zeker een aanrader om te doen, niet alleen omdat je veel leert van de geschiedenis van de Verenigde Staten, maar ook omdat je veel leert over de geschiedenis van de democratie.

Naast deze bezienswaardigheden zijn er natuurlijk nog veel meer dingen te beleven. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan het altijd levendige China Town, of zoek de rust op door een bezoek te brengen aan het Arlington National Cemetery, waar niet alleen slachtoffers van de burgeroorlog begraven zijn, maar waar je ook het graf van John F. Kennedy kunt vinden.

Eén ding is zeker; een bezoekje aan Washington D.C. is echt niet saai en je zult je geen moment vervelen!

Een filmpje:

(Bron: https://www.youtube.com/watch?v=7dilTLvbHxc)

Meer hoofdsteden:

Opmerkingen, vragen en correcties kunnen hieronder geplaatst worden. Vond je dit artikel nuttig? Deel dit dan op social media. Op deze manier kunnen we het artikel dat gaat over de hoofdstad van Amerika beter maken. Zie hier de Amerikaanse vlag.

Plaats een reactie