Algerije

Wat is de hoofdstad van Algerije?
Ingeklemd tussen de landen Tunesië en Marokko en aan de noordzijde grenzend aan de Middellandse Zee ligt het land Algerije. De hoofdstad Algiers is direct ook de meest belangrijke stad van het land. Het is een oude stad die al in het jaar 944 na Christus werd gesticht. Doordat Algiers zo oud is, valt er op historisch gebied ontzettend veel te zien. Ook de cultuurliefhebbers komen echter volop aan hun trekken wanneer op reis naar Algiers gaan. Lees hieronder verder over de hoofdstad van Algerije.

Ligging van de hoofdstad van Algerije

Algiers ligt helemaal in het noorden van Algerije direct aan de Middellandse Zee. De stad is te vinden in een grote baai met dezelfde naam. Verder grenst de stad aan het Sahel gebied; een lange rij heuvels die direct parallel aan de kust liggen. Er wonen bijna 2.5 miljoen mensen in Algiers dat overigens duidelijk uit twee delen bestaat. Het ene deel is modern en gebouwd op een vlak gebied direct aan zee. Het oude en historische gedeelte ligt direct tegen de steile heuvels uit.

Highlights (bezienswaardigheden) Algiers

Hoofdstad Algerije
De vlag van Algerije

In de hoofdstad van Algerije zijn heel veel verschillende bezienswaardigheden te vinden. De meest bekende en populaire bezienswaardigheid is zonder meer de Kasba van Algiers. Dit is een medina binnen de stadsmeren. Je kunt in deze kasba onder andere overblijfselen van oude moskeeën, paleizen die gebouwd zijn in Ottomaanse stijl en de citadel vinden. Ook zijn de resten van de vroegere stedelijke cultuur nog goed zichtbaar. Sinds 1992 is deze kasba opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Ook de Grote en de Nieuwe moskee in de stad zijn geliefd bij toeristen. Hoewel de islam de grootste godsdienst in Algerije is, zijn er ook christenen te vinden. Je kunt bijvoorbeeld de katholieke Basiliek van Algiers bezoeken verder zijn er verschillende paleizen te vinden, waaronder die van de aartsbisschop.

Al deze paleizen zijn overigens in de herkenbare Moorse stijl gebouwd. Een andere bijzondere bezienswaardigheid is de Anglicaanse kerk van de Heilige Drie-eenheid. Met de Kathedraal van H. Filippus werd er in 1893 nog een kerk in Algiers gebouwd. Deze doet vandaag de dag echter dienst als moskee. Tot slot is ook de Nationale Bibliotheek van Algiers een absolute aanrader als je in de hoofdstad van Algerije bent.

(Bron: https://www.youtube.com/watch?v=-uImn6aFQ0g)

Vragen, opmerkingen en correcties kunnen hieronder geplaatst worden. Vond je het een leuk en nuttig artikel? Delen van het artikel stellen wij op prijs.

Plaats een reactie