Alaska

Winters genieten in Juneau, hoofdstad van Alaska.
Denk je aan Alaska, dan denk je ongetwijfeld aan gletsjers, ongerepte natuur en winterpret. Dat denk je goed, want dat is precies waar Alaska voor staat. Al deze aanleidingen om puur te genieten vind je in de hoofdstad van Alaska: Juneau. In dit artikel is veel te lezen over Juneau, ook heb je de mogelijkheid om een filmpje te kijken, de vlag en deze stad op de kaart.
Juneau is de hoofdstad van Alaska.

De hoofdstad van Alaska ligt tussen de provincie Brits-Colombia in Canada en de Stille Oceaan. Al meer dan 100 jaar, sinds 1906, is Juneau de hoofdstad van Alaska. De stad ligt aan het water en dat betekent dat je in een mum van tijd kunt genieten van alles dat Juneau te bieden heeft op het gebied van waterplezier. Wat dacht je van het maken van een boottocht voor het spotten van walvissen? Een mooie plek om dit te doen, is bij Auke Bay. Vanaf de boot kun je niet alleen dieren tegenkomen, maar ook heb je een prachtig zicht op de baai zelf.

Boottochten en highlights.

Hoofdstad Alaska
De vlag van Alaska

Maak je een boottocht, dan zie je de hoofdstad van Alaska vanaf het water en zul je direct merken dat de natuur adembenemend mooi is. Wil je na de boottrip lekker relaxen en ook het strandleven van Juneau ontdekken, ga dan naar Eagle Beach. Een strand uit het boekje! Je hebt er zelfs kans om vanaf je handdoekje een walvis of zeehond te spotten.

Een andere bezienswaardigheid van de hoofdstad van Alaska is de Mendenhall-gletsjer, een ware trekpleister. Dat is niet zo verwonderlijk, want deze gletsjer leent zich perfect om een rondleiding in te maken. Niet voor niets is dit een van de best bezochte gletsjers van Alaska. Hier is het pas echt winters genieten!

Ben je eenmaal in de gletsjer-sfeer, dan kun je ook een bezoekje brengen aan de Tracy Arm Fjord. Je zult deze fjord niet snel vergeten, want de aanblik van deze prachtige ijsberg staat voor altijd in je geheugen gegrift. Alleen al de combinatie van het letterlijk schitterende water en de bergen die om de Tracy Arm Fjord heen staan, zijn adembenemend. Uiteraard is het ook een optie om het fjord vanaf het water te bekijken, op een boot, zodat je de hoofdstad van Alaska nog beter kunt beleven.
Juneau op de kaart:

Informatie over andere hoofdsteden:

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden.

Last updated: dinsdag 6 april 2021

Plaats een reactie