Afrika

Wat is de hoofdstad van Afrika?
Afrika is een continent met zeer uiteenlopende componenten. Het land heeft meer dan 2000 etnische groepen en velen van hen zijn verspreid over de landen die het continent hebben gemaakt. Al deze naties hebben hun gemeenschappelijke kenmerken en gedeelde identiteiten, ook al zijn er enkele verschillen, het is één volk. Ze blijven zich op één lijn houden om hun sociaal-culturele waarden te behouden. Lees hieronder meer over de hoofdstad.

Addis Ababa, het kloppend hart van Afrika

Afrika heeft een continentaal bestuursblok, de Afrikaanse Unie, voorheen de Organisatie voor Afrikaanse Eenheid. Dit nobele instituut heeft zijn hoofdkantoor in Addis Ababa, de Ethiopische hoofdstad. Addis Abeba is onofficieel ook de hoofdstad van

Hoofdstad Afrika
De vlag van Zuid-Afrika

Afrika. De stad heeft een zeer uniek erfgoed en Ethiopië is een van de oudste landen in de wereld. Addis Ababa wordt al decennia lang gebruikt als de administratieve hoofdstad van het continent. Ethiopië heeft dan ook een zeer unieke geschiedenis die bekend staat om haar rol in de menselijke renaissance. Het land wist ook haar territoria door en door te behouden.

Het vocht tegen koloniale indringers zonder te worden gekoloniseerd. Het Amhaars is de nationale taal en verder behield Ethiopië haar unieke erfgoed als een belangrijke speler in wetenschappelijke ontdekkingen en theorieën zoals de geweldige bijdragen van Hotep, Imhotep en vele andere filosofen die enorm hebben bijgedragen aan de vooruitgang van de menselijke samenleving.

Zij zijn de grondleggers van het Rastafarianisme, een van de religies die Afrikaanse wortels hebben en zich over de hele wereld hebben verspreid.

Afrika op de kaart:

Ethiopië, de hoofdstad van Afrika.

Ethiopië onderscheidt zich tussen landen in Afrika. En kijkend naar haar rijke geschiedenis kan het land worden beschouwd als de hoofdstad van Afrika. De stad Addis Ababa is het hoofdkwartier van Afrika. Als we kijken naar haar heldendaden in het verleden en haar rijke geschiedenis die al eeuwen oud is, is ze een van de epicentra van Afrikaanse beschavingen.

Bezienswaardigheden in Addis Ababa

 • Ethiopië
  De vlag van Ethiopië

  Vrijheidsplein

 • Geniet van een panoramisch uitzicht vanuit de stad
 • De leeuw van Juda
 • Mercato, Afrika’s grootste open markt
 • Het etnologisch museum van Abbis Ababa
 • Tomocca coffee, het oudste koffiehuis in Abbis Ababa
 • Verder heeft de stad een bruisend nachtleven
Een filmpje over Marokko:

Meer hoofdsteden en tips:

Vragen, correcties en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden. Vond je dit artikel nuttig? Deel dit dan op social media, op deze manier kunnen we het artikel dat te maken heeft met de hoofdstad van Afrika, beter en informatiever maken.

[lastupdated format=”l j F Y”]

Plaats een reactie